Shodno navodima koji su se pojavili na društvenim mrežama o mogućoj uzurpaciji i otuđenju vakufske imovine vakuf Mejdanske džamije na Rebrovcu ( baloni), predsjednik IO MIZ Banja Luka g. Ismir Husedžinović je zatražio od sekretarijata Medžlisa da se pribavi zemljišno-knjižni izvadak i posjedovni list za navedene parcele na osnovu čega je utvrđeno da nije došlo do promjene vlasništva nad ovim vakufom niti prometovanja bilo koje vrste. Također, održan je sastanak s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja vezano za navode o mogućem prometovanju ovim vakufom. Sastanku su prisustvovali predsjednik IO MIZ Banja Luka g. Ismir Husedžinović, g. Zlatko Davidović u svojstvu zakupca navedene vakufske parcele, h. Kasim Mujičić dosadašnji predsjednik IO MIZ Banja Luka u svojstvu potpisnika ugovora o zakupu, glavni imam MIZ Banja Luka Adnan-ef. Jusić i predstavnik Muftijstva banjalučkog Nermin Mujkanović.

Utvrđeno je da je zakupac poduzeo aktivnosti na produženju privremene dozvole za privremeni objekat o čemu nije blagovremeno obavijestio MIZ Banja Luka. Zaključeno je da se zakupac obavezuje da u roku od 7 dana Medžlisu IZ-e Banja Luka dostavi svu dokumentaciju vezano za produženje privremene dozvole nakon čega će biti upriličen novi sastanak o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Također, koristimo priliku da se svim dobronamjernim članovima Islamske zajednice zahvalimo na sugestijama, te ih molimo da u budućnosti kontaktiraju MIZ Banja Luka radi povjerenja koje nam je neophodno i istine kojoj težimo svi.