U okviru manifestacije “Zavičaj dijaspori, dijaspora zavičaju” u petak 28.06.2024. godine, u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka održana je promocija knjiga Sabine Hodžić Mehmedović.

Sabina Hodžić Mehmedović je u svojim knjigama ispričala tešku priču svog života. Ona je dijete Srebrenice koje je u Genocidu u Srebrenici izgubilo svog oca, i 13 drugih članova porodice.

Nastavila je život u Tinji ali i borbu za istinu i pravdu. Iz dana u dan prenosi istinu o Genocidu i bila je ovo prilika da se u Banja Luci oda počast žrtvama Genocida u Srebrenici i na ovakav jedinstven način obilježi godišnjica obilježavanja Genocida.

Promotorke knjige Enisa Kiseljak Medić, predsjednica BZK “Preporod” Banja Luka je u svom izlaganju kazala da su ove knjige jedinstveni primjeri borbe za istinu i borbe za život. Inspiracija su za sve nas da bez obzira na boli koje se podnesu, konačno dobro pobjeđuje, a svjedok tome je Sabina i njen život.

Lejla Šupuk Grbić je kazala da je Sabina živa inspiracija življenja. Danas je uspješna i ostvarena žena na svim poljima, karijere, porodice i djelovanja u društvu. Ona je primjer hrabre bosanske žene koja nastavlja istraju borbu u ime svih žena Srebrenice. Moderator promocije knjiga bila je Nejra Keljalić.

Na samom kraju prisutni su se družili i haremu Ferhadije uz kahvu.