Danas je u haremu Stupnica u Banja Luci klanjana dženaza za rahmetli Salihović Rešada.Podsjećanja radi Rešad je bio predsjednik Medžlisa Banja Luka u mandatu 1998-2002 godine. Dženazu namaz predvodio je banjalučki muftija mr. Nusret ef. Abdibegović koji se članovima porodice i prisutnim obratio slijedećim riječima:


„O smirena dušo, vrati se Gospodaru svome zadovoljna i sretna i On tobom zadovoljan. Uđi među robove moje, uđi u Džennet.“ (El-Fedžr, 27-30)

Draga braćo i cijenjene sestre,

Danas ispraćamo na onaj svijet, bolji svijet, jednog od nas, rahmetli Rešada Salihovića. Čovjeka koji je bio prepoznatljiv po karakteru, jasnom stavu, čestitom banjalučaninu, uzornom suprugu, ocu i članu Islamske zajednice. Volio je ovaj grad, svoju Banja Luku. Nije je napustio ni u najtežim vremenima niti je pomišljao da je napusti. Ostao je u Banja Luci jer nije znao da sanja Banja Luku, više je volio da je osjeti i da živi u njoj. Do kraja svoga života ostao je da živi principijelno, nije se libio da komentariše i ocjenjuje negativne pojave i događaje u društvu. Posljednjih godina svoga života se bavio istraživanjem i publiciranjem banjalučkih vrijednosti i sjećanja na događaje. Malo je bilo onih koji su ga razumijevali i podržavali. To je sudbina onih koji su predodređeni da budu predvodnici, a ne buntovnici. Upoznao sam ga 1998. godine kada sam bio vršilac dužnosti Banjalučkog muftije, on je bio predsjednik Medžlisa. U svom radu se isticiao tačnošću, preciznošću, odgovornošću i transparentnošću. U njegovo vrijeme Medžlis Islamske zajednice Banja Luka se stabilizirao i ekonomski konsolidirao. Nažalost, nepravedno mu se uskratila prilika da i dalje vodi i bude na čelu Medžlisa Banja Luka. Sa ove vremenske distance, mogu posvjedočiti da je ostao na dužnosti predsjednika Medžlisa, uvjeren sam, da Medžlis ne bi zadesile devijacije i da bi ga sačuvao od velikih potresa i nepravilnosti. Molim Allaha da ga nagradi za njegova dobra djela, da mu grijehe aff i magfiret učini, a da njegovoj porodici podari lijepi sabur

.Amin!