Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ Bosne i Hercegovine u saradnji sa Muftijstvom banjalučkim, Medresom „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ i Medžlisom Islamske zajednica Banja Luka, organizovao je iftar za studente koji studiraju i borave u Banja Luci, te volontere Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, kao i muderrise i profesorice banjalučke medrese. U ime Ureda za društvenu brigu prisutne je poselamio Muhsin Spahić te je između ostalog kazao:“ Pripala mi je čast da sam večeras u Šeher Banja Luci i da vas mogu poselamiti u ime Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Tu smo sa vama da vas podržimo i da vam kažemo da niste sami i da nam je zadovoljstvo što ste se u ovolikom broju odazvali. Ovaj iftar organizujemo u saradnji sa državom Katar, koja je i ovaj ramazan bila sebeb mnogih druženja širom naše lijepe Bosne i Hercegovine.“

Potom se prisutnima obratio muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović koji je kazao:“

Poštovani prisutni,

Iskoristio bih priliku da se u Vaše i svoje ime zahvalim Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini, konkretnije, Uredu za društvenu brigu, koju večeras predstavlja naš prijatelj Muhsin Spahić.

Ovaj iftar je Rijaset upriličio kao vid podrške, vama studentima, koji studirate na banjalučkim fakultetima. Svjedoci ste da je i Medžlis IZ Banja Luka i ove godine pripremao za vas iftare u saradnji sa Medresom i donatorima.

Molim vas da budete kao i dosada vrijedni i čestiti i da na najljepši način prezentujete, predstavite svoju vjeru, kulturu, tradiciju, običaje i naciju. Nemojte se stiditi što ste muslimani i muslimanke, Bošnjakinje i Bošnjaci, jer vi nosite korijene dobrih Bošnjana i plemenitih Bošnjaka. Vi, poštovani volonteri, hvala vam za svaki atom snage i odvojeni trenutak kojeg ste proveli u misiji dobra i pružanja pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna. Tokom ramazana ste preko Medžlisa Banja Luka pružali pomoć i bili na usluzi našim džematlijama. Bez vas Zajednica nije u stanju da ramazansku toplinu pruži našim vjernicima.

Vas, uvaženi i poštovani muderrisi i imami, molim da budete svijetli primjer na putu Božijeg poslanika Muhammeda a.s. u promovisanju dobra i odvraćanja od zla, te da budete na čelu našeg naroda, a ne na njegovom začelju.

I na kraju, poštovani prisutni, ne osvrćite se na ružna kazivanja, komentare, izjave, podvale i uvrede, naš put je u našem izboru i našim rukama.

Mudre sufije bi kazale:“Svaka posuda nudi ono što je u njoj.“ Ako je u njoj dobro, ona će nuditi dobro, a ako je u njoj ljubav, ona će nuditi ljubav, zato naša sofra je sofra ljubavi i dobra. Hvala.“