Danas 25. 09. 2020. godine  u posjeti medresi „Reis Ibrahim -ef. Maglajlić“ u Banja Luci boravila je delegacija Gazi Husrev begove medrese predvođena direktorom dr. hfz. Mensur-ef. Malkićem.

Po dolasku u Banja Luku, osoblju Gazi Husrev begove medrese organiziran je obilazak Kastela, kulturno-historijske znamenitosti grada na Vrbasu, obilazak Ferhat pašine džamije, medrese Reis Ibrahim-ef. Maglajlić, biblioteke „Muftija Mehmed-ef. Zahirović“ i pratećih sadržaja kojima raspolaže medresa u Banja Luci.

Prisutni su imali priliku upoznati se sa načinom njenog rada i tehničkom opremljenošću. Završetkom posjete medresi  direktor Gazi Husrev begove medrese hfz. Mensur-ef. Malkić predvodio je džumu namaz u Ferhat pašinoj džamiji. Čestitao na nedavnoj inauguraciji muftije banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovića  ali i na uspješno realiziranom projektu pokretanja medrese u Banja Luci, kako njemu tako i njegovim saradnicima. Zahvalio se domaćinima, glavnom imamu Medžlisa Banja Luka Adnan-ef. Jusiću i menadžmentu medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“. Zaželio sretan početak rada medrese i pri tome istakao historijsku i stratešku važnost ovog projekta. Izrazio je nadu da će ovaj historijski iskorak Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ovom prostoru donijeti posve novu dimenziju živosti i uroditi plodom generacijama koje će stasavati u ovoj medresi, te biti lučonoše i promicatelji vjerskih i kulturnih vrijednosti našega naroda.