Odjel za brak i porodicu Muftijstva banjalučkog povodom 12. rebi’ul-evvela, rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda, a.s., u četvrtak 28. septembra, nakon podne-namaza u Gazanferija džamiji, organizira mevludsku svečanost.

Program će izvesti Hor “Elči Ibrahim-pašine medrese” iz Travnika, a prigodno predavanje će održati profesorica Fikha u travničkoj medresi Lejla Bešo-Haskić.

Ovaj program je realizacija dogovora koordinatorica sa područja muftiluka banjalučkog i izvodi se prvi put s nadom da će on postati tradicionalni mevlud, te da će se organizirati u različitim sredinama, gradovima.

– Ovo je prilika da pozovemo sve majke i sestre koje su u mogućnosti da prisustvuju i na taj način uveličaju ovu mevludsku svečanost. Rođenje Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., je pojava svjetlosti, istine, spoznaje i pravog puta. Na tim vrijednostima svaka vjernička duša treba izgrađivati svoju ličnost i osobenost. Muhammed a.s., kao poslanik, je došao kao milost svjetovima. Molimo Allaha da nas osnaži da Poslanikovom uputom osvjetlimo naše porodice, naše gradove i domovinu Bosnu i Hercegovinu – naveli su organizatori.