Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović posjetio je Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice gdje je dogovoren nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

Muftija je predvodio i delegaciju Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Banja Luka koju su činili predsjednik medžlisa Ismir Husedžinović i glavni imam Adnan-ef. Jusić.

U sklopu posjete izrazili su zahvalnost rukovodiocu Ureda, Ibrahim-ef. Malanoviću i njegovim saradnicima na nesebičnoj podršci i brizi koju iskazuju i pružaju prema povrarnicima na području banjalučkog medžlisa i muftiluka.

“Ured za društvenu brigu ima posebnu pažnju prema povratničkim džematima a na banjalučkom muftijstvu većina medžlisa su povratnički. Pored pomoći medžlisima i džematima, povratničko stanovništvo pomažemo i kroz fondove za socijalne potrebe, stipendije, za finansiranje prevoza djece u školu, banjalučkom Merhametu i drugim organizacijama” – rekao je Malanović za Preporod.info.

Rukovodiocu Malanoviću je predočeno stanje rada i poslovanja MIZ Banja Luka, te je iskazana potreba za određenom pomoći radi održanja i funkcionalnosti istog. Predstavnici medžlisa su izrazili zadovoljstvo zbog razumjevanja na koje su naišli, te je Muftija banjalučki iskoristio priliku da se zahvali na dosadašnjoj pomoći kao i spremnosti na budući rad i saradnju.

(Preporod.info)