U srijedu 19. aprila 2023. godine u Gazanferija džamiji organizovan je tradicionalni Krajiški iftar. Kao i prethodnih godina, sponzor ovogodišnjeg iftara je bila vakifska porodica Memić iz Cazina.

Iftaru su prisustvovali banjalučki muftija mr. Nusret-ef. Abdibegović, hfz. Muamer-ef. Okanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, mr. Muris Spahić, direktor Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“, Ismir Husedžinović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, imami, muderrisi i profesori banjalučke medrese, studenti, volonteri, džematlije sa područja Medžlisa Banja Luka.

Nakon iftara, prisutnima se obratio muftija Abdibegović koji se u nadahnutom vaz-i-nasihatu između ostalog prisjetio prvog „Krajiškog iftara“ organizovanog 2019. godine, te je potom naglasio kako je Banja Luka od tada pa do danas prešla jedan put duhovnog buđenja i napretka. U daljnjem svom obraćanju muftija je ukazao na važnost porodice i odgoja djece, te je na kraju zamolio Allaha dž.š da ukabuli ibadete koje su vjernice i vjernici činili u toku mjeseca Ramazana.