Džamija Sefer beg Banja Luka i Dzemat Podpećine 

Džematski odbor Sefer-beg džamije i džemat Podpećine Banja Luka upriličili su iftar za džematlije, s povodom mubarek noći 29-og Ramazana 1445 hidžetske, u znak sjećanja na lik i djelo osnivača vakufa Sefer-beg Spahije i neimara same džamije. Tim povodom su pozvani i nazočni bili zvaničnici: Muftija banjalučki, Imami medžlisa Banja Luka , članovi Sabora Islamske zajednice, članovi Izvršnog odbora medžlisa, džematski odbor i vakifi. Banjalučki muftija, Ismail ef. Smajilović počastio nas je vazi nasihatom uz proučenu dovu na otvaranju bašluka in momorijam Sefer beg 1618. dan izgradnje hajrata. Dovi je prisustvovalo preko stotinu džematlija, uzvanika, te vakifa. Također smo ugostili i najmlađeg hafiza Davuda Puškara koji je učio tom prilikom odlomke sure Bekare. Uz zvuke ezana i svjetlo kandilja vatrometom smo najavili veselje nadolazećeg Bajrama.

Također u dzematu Sefer beg porudica Memić upriličila ifar za džematlije s početka Ramazana 1445. hidzretske godine. 

Porodica Memic je jedna od najuzoritijih vakifa Medžlisa Banja Luka, koja svake godine svoj imetak ugrađuje u tekuću sadaku i bivaju neimari hajrata u Banjalučkom Medžlisu i po cijekoj Bosni i Hercegovini. 

Upriličili su preko 140 uzvanika za ifarski zikr i SOHBET gdje smo učili dovu ifrarsku i dovu pred dušu šehida a posebno njihovog sina i brata šehida Sanudina Memića. Molimo Allaha da im ukabuli hajirli djela i poveća nafaku a nama džematu domaćinu iftarske sofre čiji su Memići članovi poveća ugled i status obadva svijeta . El fatiha