Danas je u haremu Stupnica klanjana dženaza namaz doktorici Hanumici Salihagić – Horozović. Dženazu je predvodio muftija banjalučki Nusret ef Abdibegović koji je u svom obraćanju prisutnima rekao: ” Neke osobe vas osvoje i zaduže zbog dobra kojeg su učinile, ne prema vama, nego prema drugim ljudima. Dr. Hanumica je zadužila grad Banja Luku svojom pažnjom, brigom, liječenjem i savjetima koje je nesebično dijelila i pružala svim ljudima. Služeći sve ljude ponosno je pripadala svom narodu. Altruizam i nesebičnost u radu dodatno je iskazivala i potvrđivala kroz Merhametovu ambulantu. Bila je tiha, odgovorna i nenametljiva, uzorna supruga, majka i pouzdan radni kolega. Zato je bila draga i poštovana osoba. Molim Allaha da joj podari lijepi Džennet, a njenoj porodici sabur”


Dženazi su pored porodice, radnih kolega, komšija, mnogobrojnih prijatelja i poznanika prisustvovali svi imami Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka predvođeni Glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa. 
Dženazi je prisustvovala predsjednica MDD Merhamet Banja Luka, gospođa Ifeta Kurgašević koja je za naš portal kazala: ” Dr. Hanumica Salihagić – Horozović je bila predana svom liječničkom pozivu i poput majke brinula o zdravlju svih Banjalučana koji su joj se obraćali i tražili njenu pomoć. Bila je odličan, povjerljiv i susretljiv saradnik, prijatelj i veliki humanista. Za nju nije postojalo radno vrijeme, u svakom momentu bila je spremna pomoći svima”